€5,= korting op concert Mary Gauthier

 • Waalse-Kerk-01
 • Waalse-Kerk-02

Category: Festival en Recreatie reizen dagje uit Tags: americana, Amsterdam, avondje uit, concert, Mary Gauthier, theater, ticket en Waalse Kerk

Aanbieding
Aanbieding
Aanbieder
Kaart
 • Mary Gauthier Een pleidooi voor de vrede
  Voor het eerst sinds 2014 is Americana-zangeres Mary Gauthier weer terug in Nederland voor de promotie van haar nieuwe album Rifles & Rosary Beads, dat ze schreef in samenwerking met oorlogsveteranenOp zondag 21 oktober komt ze naar Amsterdam voor een concert in de Waalse Kerk.

  Bob Dylan en Tom Waits verklaarden zich reeds fan van haar doorleefde stem en aangrijpende, rauwe liederen over angst, eenzaamheid, drank en drugs. In de VS wordt Gauthier gezien als een van de beste singer-songwriters van het moment.

  Voor haar nieuwe album schreef ze in samenwerking met (ex-) militairen meer dan vijftig songs, waarvan er elf op het album staan. Gauthier is een verhalenverteller pur sang en voelt zich verwant met de buitenstaander, de mens die tussen wal en schip is gevallen of dreigt te vallen. Als geen ander weet ze persoonlijke ervaringen en ellende in muziek te vatten, en in duisternis weer licht te vinden.

  Een pleidooi voor vrede, zo kun je de songs op Rifles & Rosary Beads omschrijven. En vergezeld door violiste Michele Gazich in de bijzondere sfeer van de Waalse Kerk kan dat niet anders dan een geweldig concert opleveren.

  Mary Gauthier
  Gauthier werd in Louisiana geboren en werd als kind te vondeling gelegd. Eenmaal een tiener verliet ze haar problematische pleeggezin om over straat te zwerven. Jarenlang kampte ze met verslavingen, maar ze wist af te kicken. Pas toen ze liedjes ging schrijven, op haar 35e, viel alles op zijn plek. Tegenwoordig woont ze in Nashville, waar ze , met Bob Dylan en Tom Waits als prominente fans.

  Rifles & Rosary Beads
  Voor haar laatste album Rifles & Rosary Beads werkte Gauthier samen met oorlogsveteranen. In de VS besluiten elke dag 22 veteranen uit het leven te stappen. In een speciaal project werden (ex-)militairen gekoppeld aan professionele tekstschrijvers om hen en hun families te helpen hun ervaringen te verwerken in muziek, en zo het leven weer op te pakken. ‘Geen therapie, maar kunst, alhoewel kunst ook therapeutisch kan werken’, zegt Gauthier hierover.

  Ze schreef gedurende vijf jaar meer dan vijftig songs met de soldaten, waarvan er elf op de nieuwe cd staan. ‘Ik ben er trots op om de vroedvrouw van deze liedjes te zijn’, zegt ze.

  Omdat wij, samen met Mary Gauthier, geloven in de kracht van muziek bij het verwerken van (oorlogs)ervaringen, willen wij de veteranen graag een korting aanbieden op de kaarten voor dit concert. Wanneer zij gebruik maken van de code VETERAAN (in hoofdletters) ontvangen zij 5 euro korting op hun kaarten.

  Delen via:
 • Aanbieder: De Waalse Kerk
  Adres: Walenpleintje 157
  Amsterdam
  Noord-Holland
  1012 JZ
  Nederland
  Over ons:

  De Waalse Kerk in het centrum van Amsterdam staat al decennia lang internationaal bekend als een sfeervol concertpodium met een weergaloze akoestiek. In de laatste jaren heeft de programmering een vlucht genomen, en worden er steeds vaker klassieke concerten en daarnaast ook cursussen, lezingen en (akoestische) popconcerten georganiseerd.

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.