Gratis museum-entree

 • traditierkamer-marineluchtvaartdienst

Category: Recreatie reizen dagje uit Tags: bibliotheek, boordvliegtuigen, collectie, filmzaal, geschiedenis, luchtvaart, maritiem en Museum

Aanbieding
Aanbieding
Aanbieder
Kaart
 • Entree gratis (op afspraak te bezoeken)

  Delen via:
 • Aanbieder: Traditiekamer Marineluchtvaartdienst
  Adres: Rijksweg 20
  Den Helder
  Noord-Holland
  1786 PT
  Over ons:

  inds het begin van de jaren zeventig is het gevoel voor het behoud van luchtvaarthistorie enorm toegenomen. Privé-personen, stichtingen en verenigingen stelden zich als doel: het aankopen en weer naar Nederland halen van historische vliegtuigen en het verzamelen van alles wat verder met de luchtvaart te maken heeft. Alhoewel de professionele luchtvaart nog geen eeuw oud is, raakten velen ervan doordrongen dat er nu iets gedaan moet worden om datgene wat niet reeds verloren is gegaan te bewaren voor de toekomst.
  Iemand die deze mening ook was toegedaan, is Luitenant ter zee René Blom, die in 1969, met behulp van door hem en andere enthousiastelingen verzameld expositiemateriaal, een Traditiekamer Marineluchtvaartdienst inrichtte op het Marinevliegkamp De Kooy, het oudste en nu nog enige bestaande marinevliegkamp. Na vele verhuizingen werd de verzameling in 1981 in het voormalig badhuis ondergebracht.

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.