gratis toegang tot museum schip De Buffel

 • ramtorenschip

Category: Recreatie reizen dagje uit Tags: buffel, groot ven klein, kinderen, marine, Museum, restauratie, schip, stoom en world ship trust

Aanbieding
Aanbieding
Aanbieder
Kaart
 • Op vertoon van de Veteranenpas krijgt de pashouder gratis toegang tot museumschip Buffel.

   

  Openingstijden museumschip; zie onze website www.debuffel.nl

  Delen via:
 • Aanbieder: stichting Ramtorenschip De Buffel
  Adres: Pauwoog 33
  Hellevoetsluis
  Zuid-Holland
  3225 CC
  Nederland
  Over ons:

  Buffel informatie:
  De in Schotland gebouwde Buffel is van 1868 tot 1896 in dienst van de Koninklijke Nederlandse Marine actief geweest als ramtorenschip ter verdediging van de Nederlandse kustwateren. Als zodanig was de Buffel het eerste, volledig op stoom voortgestuwde schip van de Marine. In 1896 is het schip verbouwd en in gebruik genomen als logement- en opleidingsschip voor marine personeel. Tot 1920 heeft de Buffel in Hellevoetsluis dienst gedaan waarna het schip nog vele thuishavens heeft gekend zoals Vlissingen, Den Helder en Amsterdam. In 1974 heeft de Koninklijke Marine het schip overgedragen aan de gemeente Rotterdam. Het schip is daarna prachtig gerestaureerd en ingericht en heeft tot 2013 als museumschip onderdeel uitgemaakt van het Maritiem museum. In 1995 ontving het schip de prestigieuze Maritime Heritage Award van de World Ship Trust.

  Sinds oktober 2013 ligt de Buffel weer in Hellevoetsluis op een prachtige plek aan de Koningskade. Het naar de vestingstad halen en de exploitatie van het schip was een particulier initiatief dat in 2016 door de stichting “Ramtorenschip Buffel” is overgenomen. Samen met een groot aantal enthousiaste vrijwilligers,sponsors en de gemeente Hellevoetsluis wordt het het museumschip Buffel toegankelijk gehouden voor het grote publiek en maken kinderen en volwassenen kennis met onze rijke maritieme geschiedenis. Dit museumschip is een uniek stuk maritiem cultureel erfgoed wat hoort bij de vestingstad Hellevoetsluis.

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.